Erkeklere Alınabilecek Şık Bir Hediye: Güneş Gözlüğü

Erkek Güneş Gözlüğü

Kalitesini ilk bakışta belli eden, görüntüde kayma veya kırılma olmayacak şekilde tasarlanmış olan özel güneş gözlükleri, erkeklerin özel olarak ilgi gösterdiği aksesuarlar arasında yer alıyor. Erkeklere alınabilecek şık bir hediye olan güneş gözlüğü seçiminde, kime alacağınıza bağlı olarak o kişinin yüz tipini göz önünde bulundurmalı ve çerçeve tercihini bu özelliğine göre yapmalısınız.

Erkeklerin En Sık Kullandığı Aksesuarlar

Erkek güneş gözlükleri, saat ile birlikte en çok ilgi gösterilen ve hediye alındığında son derece mutlu olunan aksesuarlardır. Genç ve orta yaşlı erkekler, pembe veya mor gibi genellikle kadınlar tarafından ilgi gösterilen gözlük çeşitleri yerine, koyu tonlarda olan gözlüklere ilgi duyuyorlar.

Kahverengi, lacivert, mavi, koyu yeşil tonlarında olan güneş gözlükleri arasındaki tercihinizi, alacağınız kişinin giyim tarzına göre yapabilirsiniz. Ceket veya takım elbise giyen birinin lacivert, ortalama kalınlıkta çerçeveye sahip oval bir gözlükle çok şık görünmesi sağlanabilir. Klasik kısa kollu spor gömlek giyen bir erkeğe hediye alacaksanız, siyah ve bombeli bir gözlük seçeneği son derece iyi bir hediye olacaktır.

Şık Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilmeli?

Erkek güneş gözlüğü söz konusu olduğunda, kapri ve tişört giyen bir kişi ve takım elbise giyen kişi arasında büyük bir fark olacaktır. Aynı modeli hem klasik hem sportif giyim için kullanmak pek doğru olmayacağı için, hediye alacağınız kişinin genellikle hangi tarzda giyindiğini belirlemeniz gerekiyor. Kısa saçlı bir erkek için dikdörtgen siyah veya kahverengi bir gözlük, yüz hatlarının çok daha hoş bir yapıda görünmesini sağlayacaktır.

Takım Giyinen Erkeklere Özel Güneş Gözlükleri

Yılın büyük bir bölümünde takım elbise giyen erkeklere alınabilecek hediyeler arasında güneş gözlüğü ve saat kombini, birkaç farklı renkten yararlanmanızı sağlayacaktır. Açık mavi, turkuaz, lacivert, bordo, kahverengi ve siyah renk seçenekleri, takım elbise üzerine ince bir çerçeveyle çok şık görünmenizi sağlayacaktır. Dikdörtgen ve düz bir hat halinde oluşturulmuş çerçeveye sahip olan modeller yerine, bombeli veya oval gözlük çeşitlerine ilgi gösterilmesi öneriliyor. Takım elbiseye uygun güneş gözlükleri serisinden Italia Independent güneş gözlüğü markası oldukça uygun olacaktır.

Yuvarlak Güneş Gözlükleri ve Tarz Uyumu

Yuvarlak güneş gözlükleri, kirli sakallı ve orta uzunlukta saça sahip erkekler için son derece hoş bir tarz yakalanmasını sağlıyor. Sinekkaydı tıraş olan erkeklerde oval gözlüklerin lacivert ve kahverengi olan çeşitlerine ilgi duyulurken, kirli sakallı baylarda ise yuvarlak ve kalın çerçeveli gözlükler hoş bir hava yakalanmasını sağlıyor.

Hediye Güneş Gözlüğü Nasıl Olmalı?

Hediye güneş gözlüklerinin günlük kullanıma ve özel günlere yönelik her türlü kullanıma uygun olması için, klasik tarzlardan şaşmamak isteyebilirsiniz. Erkekler için hediyeler sadece günlük kullanım yerine, şık bir takım veya gömlek ile keten pantolon üzerine takılacak olan hoş güneş gözlükleriyle değerlendirilebiliyor.

Hediye güneş gözlükleri, UV korumalı ve polarize yapıda olmadığı sürece, uzun ömürlü ve her zaman takmak isteyebileceği bir yapıda da olmayacaktır. Kişinin burnunun büyüklüğü veya küçüklüğünün yanı sıra, burun şekli de tercih edebileceğiniz gözlük türlerini doğrudan etkiliyor. Büyük burna sahip olan erkeklerde burun üstündeki kısımda tek şerit, düzgün ve ufak buruna sahip olan erkeklerde iki şerit, gözlüğün bu bölgesinin dikkat çekmesini sağlayacaktır.

Spor Giyinen Erkeklere Şık Güneş Gözlüğü

Numarasız, tarzını yansıtmak ve gün içerisinde UV ışınlarına maruz kalmayacak şekilde kullanmak üzere tasarlanmış olan güneş gözlükleri arasında bombeli tasarımları inceleyebilirsiniz. Plastik çerçeveye sahip, alt kısmında ve üst kısmında aynı kalınlıkta çerçeve bulunan modeller, sportif bir görünüm açısından son derece şık seçeneklerdir. Gözlük camının sadece üst bölümünde ve burun kısmında metal bir çerçeve olmasını isteyen kişiler ise, birkaç milimetre kalınlıktaki şık çerçeveye sahip bombeli gözlükler arasından seçim yapabilir. Burnun üst kısmında kalın ve gözlük camlarının üst kısmında ince şerit halinde bir çerçevenin yer aldığı şık tasarımlar, kahverengi cam ve kahverengi çerçeveyle çok şık bir spor görünüm oluşturuyor.Spor güneş gözlüklerinden hoşlanan erkekler için Mustang güneş gözlüğü iyi bir seçim olabilir.

Metal Çerçeveli Şık Güneş Gözlükleri

Gözlüğün çerçevesinin ince metal bir yapıda olması, iki yan kısmındaki şeritlerin de ince tasarlanmasını gerektirecektir. Klasik tarzdan hoşlanan, parlak ve metalik renklere sahip gözlükleri beğenen kişilere alınacak olan şık güneş gözlükleri, CE belgeli şekilde yüzlerce adet arasından seçebileceğiniz şekilde yayınlanmıştır.

UV Korumalı Orijinal Güneş Gözlükleri

Güneş gözlüklerine ilgi duyan, saatler boyunca gözünden çıkarmayan birine alınacak hediye, kullanışlılığı ve sağlığa olumsuz etki etmemesiyle kendini göstermelidir. Güneş gözlüğü sadece dışarıdan bakıldığında nasıl göründüğüne dikkat edilen bir aksesuar olmadığı için, göz bebeğinde yanmaya sebep olmaması açısından orijinal modeller tercih edilmelidir. Ultraviyole korumasıyla ilgili detaylar, tüm orijinal modellerin belgesinde net bir şekilde açıklanmıştır. UV 200, UV 400, UV 600 gibi verilerinin yanı sıra, emilim oranları da şehir içi veya güneş ışınlarının dik geldiği yerlerde kullanıma yönelik farklı oranlarda olacak şekilde tercih edilebiliyor. Her bir orijinal ürün, satış noktasında tüm detaylarıyla birlikte müşterilerin inceleyebileceği şekilde belgeleriyle yayınlanıyor.

Erkek Tarzlarını Ortaya Çıkaran Güneş Gözlükleri

Güneş gözlüğünüz orijinal ve korumalı bir yapıya sahip değilse, sağlığınızı riske etmek pahasına sahte bir gözlük takmanız doğru değildir. Sahte gözlükler yerine gözlük kullanmamak, gözün kendi göz bebeği büyüklüğünü ayarlama özelliğini etkilememeniz açısından önemlidir. Ayrıca UV ışınlarından, sahte gözlüklere kıyasla çok daha az etkilenmenizi sağlayacaktır. Erkeklere hediye olarak alınacak bir güneş gözlüğünde fiyat değil, gözlüğün tarza uygunluğu ve sağlığa olan etkileri göz önünde bulundurulacaktır. Siyah bir deri ceket giymekten hoşlanan erkeğe, siyah ve yüz tipine göre kalın çerçeveli veya ince çerçeveli bombeli bir model tercih edebilirsiniz.

 

Bir önceki yazımıza https://www.optikagozluk.com/blog/icerik/fendi-gunes-gozlugu-stili linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Erkek Güneş Gözlüğü
Ekim 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR